Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Πρεβέζης

Ομιλίες

Extra pauperes nulla salus

Κατηγορία: /

Η αποστολή και τα διλήμματα της Εκκλησίας μπροστά στο μάτι της βελόνας.

Συγγραφέας: Παπαθανασίου Θανάσης
Εμφανίσεις: 1429

Παγκοσμιοποίηση: Έννοιες και σκοποί. Η σχέση με τη "Νέα Εποχή" και το θρησκευτικό φαινόμενο.

Κατηγορία: /

Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας με την υποχρέωση να σας παρουσιάσω ένα θέμα μεγάλο και πολύ αμφισβητούμενο. Δεν ξέρω, ή μάλλον ξέρω, ότι δεν είναι τα μέτρα μου για τέτοιου μεγέθους θέματα και το καρύδι είναι πολύ σκληρό για τα δικά μου δόντια. Εξ αρχής καταθέτω τα δεδομένα μου και ζητώ από σας να κατανοήσετε την ανεπάρκεια της παρουσίασης.

Ευχαριστώ το Δ.Σ της Π.Ε.Θ. που επέλεξε και εμένα στην ομάδα αυτών που θα παρουσιάσουν πτυχές και όψεις των μεγάλων θεμάτων της Παγκοσμιοποίησης αφ' ενός και της Οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας αφ' ετέρου· είναι για μένα οπωσδήποτε μεγάλη τιμή για την οποία θερμώς ευχαριστώ όλου το Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Ελλογιμώτατο Πρόεδρο του, ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, κ. Μάρκο Ορφανό. Ευχηθείτε να καλύψω έστω στοιχειωδώς, σε χρόνο είκοσι λεπτών, το πελώριο θέμα που μου ανετέθη.

Εμφανίσεις: 12706

"Η φτώχεια του Χριστού"

Κατηγορία: /

 Περασμένη βραδυνή ώρα, έχει μόλις τελειώσει η επίσημη τράπεζα της Πανορθόδοξης διάσκεψης που διεξάγεται στο συνεδριακό μεγάλου γυναικείου Μοναστηρίου, και ένας ηλικιωμένος αρχιερέας εκ των Αντιπροσώπων ξαφνικά θυμάται έντρομος ότι ξέχασε να αγοράσει από την κο­ντινότερη μεγάλη πόλη το φάρμακο που παίρνει για την άρρωστη καρδιά του! Αγωνιά σκεπτόμενος την νύχτα που έρχεται.

Εμφανίσεις: 20773

Το κακό είναι ηθικό ή τεχνικό;

Κατηγορία: /

 

(ή Η κάρτα του πολίτη)

 

          Αυτή την απορία εξέφρασε έκπληκτος στρατιωτικός, σε κληρικό που επισκέφθηκε την μονάδα του και κήρυξε στους στρατευμένους, μιλώντας τους για τον... κίνδυνο της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.

Εμφανίσεις: 14313

Λόγος για τον πόνο

Κατηγορία: /

 

(Μια Μεγάλη Παρασκευή)

 

 

Ένα ζευγάρι βρίσκεται σε διακοπές. Στο ίδιο ξενοδοχείο κάνει τις διακοπές της μία ομάδα ανθρώπων με αναπηρίες. Το ζευγάρι νοιώθει ζημιωμένο από την παρουσία της ομάδας των αναπήρων και κάνει δικαστική αγωγή αποζημίωσης η οποία γίνεται αποδεκτή και επιδικάζεται αποζημίωση! Η αιτιολογία της απόφασης του δικαστηρίου λέει ότι: "το αναπόφευκτο θέαμα των αναπήρων σε μικρό χώρο, σε κάθε ώρα φαγητού, προκαλούσε αηδία και υπενθύμιζε διαρκώς τον ανθρώπινο πόνο".

Εμφανίσεις: 14950

Μετάνοια και μετάνοιωμα

Κατηγορία: /

 

Κάποιος κλέβει δύο κότες ἀπό τό κοτέτσι τοῦ παπᾶ καί μετά ἀπό καιρό ἀποφασίζει νά τό ἐξομολογηθεῖ!

- Πάτερ μου ἔκλεψα δύο κότες!

- Νά τίς ἐπιστρέψεις, λέει ὁ παπᾶς.

- Πάτερ μου, τίς θέλετε ἐσεῖς;

- Ἐγώ, τοῦ λέει ὁ παπᾶς. Ὄχι. Νά τίς δώσεις σέ κεῖνον πού τίς πῆρες.

- Ἐκεῖνος δέν τίς θέλει.

- Ἔ! Τότε κρᾶτα τες.

Εμφανίσεις: 15804

Αναζήτηση

Category

Tag

Date

Keyword

Tag