Ι.Ν Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πρεβέζης
enoriako.info

Γενικού Ενδιαφέροντος

Συγγραφέας: Ρωσικό Ορθόδοξο Σεμινάριο της Γαλλίας

Μήνυμα από το Ρωσικό Ορθόδοξο Σεμινάριο της Γαλλίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.


"Το Ορθόδοξο Σεμινάριο Sainte-Geneviève στο Epinay-sous-Sénart, όπου Ρώσοι και Ουκρανοί ζουν αρμονικά για περισσότερο από μια δεκαετία, δεν έχει άλλη πλευρά σε αυτόν τον πόλεμο από εκείνη των αθώων θυμάτων του.

Πιστεύουμε ότι η ειρήνη, όχι ο πόλεμος, είναι αυτή που εγκαθιδρύει τη δικαιοσύνη. Και αντίστροφα, βλέπουμε κάθε κήρυξη πολέμου ως πρόοδο της αδικίας.

Πιστεύουμε αποκλειστικά στη μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία, και για το λόγο αυτό δηλώνουμε ότι δεν πιστεύουμε σε καμία ανθρώπινη αυτοκρατορία, όπως απορρίπτουμε κάθε μορφή ιμπεριαλισμού.

Αναγνωρίζουμε την ύπαρξη των εθνών μόνο για την ειρήνη και την ασφάλεια που παρέχουν στους ανθρώπους των οποίων η πραγματική υπηκοότητα είναι στα μάτια μας ουράνια. Για το λόγο αυτό θεωρούμε κάθε εθνικισμό ως μια μορφή ειδωλολατρίας.

Προσευχόμαστε να σταματήσουν οι μάχες, οι βομβαρδισμοί και η καταστροφή με αυτόν τον πόλεμο. Και προσευχόμαστε ότι η συγχώρεση θα αποκαταστήσει την ειρήνη μεταξύ δύο αδελφικών λαών.

Προσευχόμαστε να ακουστεί η φωνή των ειρηνοποιών από τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να σταματήσουν την αιματηρή επίθεσή τους.

Προσευχόμαστε για τους νεκρούς και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε, να παρηγορήσουμε και να ανακουφίσουμε τους ζωντανούς.

Ορκιζόμαστε να συνεχίσουμε, ανεξαρτήτως συνθηκών, το έργο μας για την αδελφική προσέγγιση μεταξύ του ρωσικού, του ουκρανικού και του γαλλικού λαού.

Πηγή: Ρωσικό Ορθόδοξο Σεμινάριο στη Γαλλία