Ι.Ν Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πρεβέζης
enoriako.info

Γενικού Ενδιαφέροντος

Συγγραφέας: Μαρτζούχος π.Θεοδόσιος

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

 

Έρανος Αγάπης 2018

 

Θα ενοχλήσουμε το προσεχές Σάββατο

Η αγάπη που δίνουμε

επιστρέφει ξανά σε μας.

Αν οι άλλοι δε μας αγαπούν

πρέπει να αναρωτηθούμε,

μήπως δεν δώσαμε αγάπη,

και συνεπώς φταίμε εμείς.

Φυσικά δεν πρέπει να περιμένουμε αγάπη

αν δεν είμαστε αξιαγάπητοι.

 

Έρανος Αγάπης ονομάζεται η προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ανθρώπους που δυσκολεύονται. Έρανος Αγάπης με δύο πλευρές: Τους εθελοντές, που κάνουν τον κόπο και υφίστανται τυχόν την ψυχική ταλαιπωρία των "ανέξοδων" σχολίων από κάποιους και Τους δωρητές, εσάς δηλαδή, που με καλή διάθεση και ανοιχτή καρδιά, δεν εκνευρίζεστε από την ενόχληση, αλλά, όντας αξιαγάπητοι, μπορείτε να δίνετε αγάπη!

Έρανος Αγάπης για ανθρώπους που πρέπει να αισθανθούν την έγνοια της φροντίδας των αδελφών τους γι’ αυτούς. Για την Εκκλησία τέτοιες προσπάθειες, δεν είναι ακτιβισμός αυτοκαταξίωσης, αλλά θυσία για τους αδελφούς. Ο Χριστός είναι ο κοινός μας Πατέρας κι εμείς αδέλφια, που νοιάζονται ο ένας τον άλλον. Όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί έτσι είναι. Όχι από καθήκον αλλά από αγάπη. Η αγάπη, φυσικά, γεννάει καθήκοντα, δεν είναι όμως καθήκον! Η αγάπη γεννάει θυσίες, και παρά ταύτα δεν είναι απλώς δραστηριότητα. Η αγάπη είναι ο Χριστός.

Το Σάββατο λοιπόν, 8 Δεκεμβρίου 2018, μετά τις 10:30 το πρωί, θα χτυπήσουμε την πόρτα σας, οι εθελοντές αυτής της διακονίας, και ίσως θα σας ενοχλήσουμε στην άνεση του ιδιωτικού προσωπικού σας χώρου (του σπιτιού σας), για τους αναγκεμένους αδελφούς μας.

Αν δεν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, πέστε το, ήρεμα και απλά.

Αν έχετε αντιρρήσεις, εκφράστε τες στον ιερέα-εφημέριο της ενορίας.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε, είστε ελεύθεροι για οποιαδήποτε συμμετοχή. Δεν υπάρχει δεσμευτικό ποσό ούτε υποχρεωτική καταβολή. ΟΣΟ θέλετε και Ο,ΤΙ θέλετε.

Έρανος Αγάπης τελικά είναι οι πληγές του Χριστού από τις οποίες ρέει («πάσης φύσεως») λυτρωτικό Αίμα! Εμείς όλοι «πρέπει να παλέψουμε, να μη σωπάσουν οι πληγές» (όπως λέει και ο συντοπίτης μας ποιητής Θ. Ιωάννου, «Ιπποκράτους 15», σελίδα 64).

Σας ευχόμαστε ουσιαστικά Χριστούγεννα, γεμάτα με την ζωντάνια της πίστης στο Χριστό, που θα φέρει και στην καρδιά μας την αγάπη του Χριστού.

Με ευχαριστίες και ευχές

Ο εφημέριος σας

π. Θεοδόσιος