Κατήχηση

«Καρκινοβατώντας» προς την Βασιλεία του Θεού

Σας χαιρετώ, σας χαιρετώ θερμά, βλέπω σε εσάς τόσο ενθουσιασμό και τόση χαρά. Αλλά όμως πρέπει να σας πω κάτι που θα λυπήσει τις καρδιές σας. Ας σιωπήσουμε. Είναι κάτι που αφορά κάποιον από εσάς

Ο Μaciej ήταν λίγο πάνω από τα 22. Σπούδασε γραφιστική και άφησε την δουλειά του για να εργαστεί εθελοντικά για την WYD (Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας). Στην πραγματικότητα όλα τα σχέδια του συνεδρίου είναι δικά του. Κατά τη διάρκεια της εργασίας αυτής ξανα-ανακάλυψε την Πίστη του.

Διαγνώστηκε όμως με καρκίνο τον Νοέμβριο. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Ήθελε να είναι ζωντανός κατά την επίσκεψη του Πάπα. Είχε κρατήσει και θέση στο τραμ που θα ταξίδευε ο Πάπας, αλλά πέθανε στις 2 Ιουλίου. Ο κόσμος συγκινήθηκε, έκανε ο Maciej πολύ καλό σε όλους.

Τώρα, όλοι μας σιωπηρά ας σκεφτούμε τον σύντροφό μας που εργάστηκε τόσο πολύ για αυτή την ημέρα και ας προσευχηθούμε όλοι σιωπηρά  από την καρδιά μας. Ο καθένας ας προσευχηθεί από την καρδιά του. Είναι παρών ανάμεσά μας.

(Σιωπηρή προσευχή).

Κάποιος μπορεί να σκεφθεί: Αυτός ο Πάπας μας χάλασε το βράδυ (με τα νέα αυτά). Αλλά είναι αλήθεια, ότι πρέπει να συνηθίσουμε και στα καλά και στα άσχημα νέα. Έτσι είναι η ζωή, αγαπητοί νέοι. Υπάρχει όμως κάτι για το οποίο δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία: Η πίστη αυτού του αγοριού που δούλεψε τόσο σκληρά για αυτή την ημέρα, το έχει πάει στον Ουρανό και είναι «αγκαλιά» με τον Ιησού και μας βλέπουν. Και αυτό είναι για μας ευλογία. Χειροκροτήστε τον σύντροφό μας!

Θα τον συναντήσουμε κάποια μέρα: “Α, εσύ ήσουν! Χαρά μας που σε γνωρίζουμε!” Έτσι είναι, διότι έτσι είναι η ζωή: σήμερα είμαστε εδώ και αύριο είμαστε Εκεί. Το πρόβλημα είναι να επιλέξουμε τον σωστό δρόμο όπως τον επέλεξε αυτός.

Ευχαριστούμε τον Κύριο διότι Αυτός μας δίδει αυτά τα παραδείγματα θάρρους, θαρραλέων νέων, που μας βοηθούν να προχωράμε στη ζωή! Και μη φοβάστε, μη φοβάστε! Ο Θεός είναι μεγάλος, ο Θεός είναι καλός και όλοι έχουμε κάτι καλό απ’αυτά μέσα μας. Τώρα σας αφήνω. Θα ειδωθούμε πάλι αύριο, θα ξαναβρεθούμε.

Εσείς «κάντε το καθήκον σας», που είναι να δημιουργήσετε θόρυβο το βράδυ…Και κάντε την Χριστιανική μας χαρά εμφανή, την χαρά που δίδει ο Κύριος να συνιστούμε μια κοινότητα που ακολουθεί τον Ιησού.

Και τώρα σας δίνω στο όνομα της Αγίας Τριάδος την ευλογία.

Και όπως μάθαμε όταν είμαστε παιδιά, πριν φύγουμε πρώτα, χαιρετάμε την Μητέρα μας. Ας προσευχηθούμε όλοι στην Δέσποινά μας Υπεραγία Θεοτόκο, ο καθένας στην γλώσσα του.

Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλιάς σου.

Αγία Μαρία, Μητέρα του Θεού προσεύχου υπέρ όλων ημών των αμαρτωλών νυν και κατά την ώρα του θανάτου μας. ΑΜΗΝ

 

(Ευλογία)

Καλό βράδυ! Καλό βράδυ! Και μην ξεχνάτε να προσεύχεσθε για μένα.  

Θεματολογικές ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση