Κατήχηση

Ο Πάπας Φραγκίσκος προάγει το εμβόλιο COVID-19

Με τη Xάρη του Θεού και χάριν στο έργο πολλών, έχουμε πλέον εμβόλια που μας προστατεύουν από τον COVID-19. Φέρνουν την ελπίδα για τον τερματισμό της πανδημίας, αλλά μόνο εάν γίνουν διαθέσιμα σε όλους και εάν συνεργαστούμε μεταξύ μας.

Η τρομερή πανδημία του κοροναϊού έχει προκαλέσει ασθένεια, θάνατο και πόνο σε ολόκληρο τον κόσμο. Είθε ο Θεός να μας δώσει τη χάρη να την αντιμετωπίσουμε με τη δύναμη της πίστης, διασφαλίζοντας ότι τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους, ώστε να μπορούμε όλοι να ανοσοποιηθούμε.

Καθώς προετοιμαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον, ως παγκόσμια, διασυνδεδεμένη κοινότητα, θέλουμε να μεταδώσουμε την ελπίδα σε όλους ανεξαιρέτως. Υποστηρίζουμε τον εμβολιασμό παντού για όλους.

Υπάρχουν ακόμη πολλά να μάθουμε για αυτόν τον ιό, αλλά ένα πράγμα είναι αλήθεια: τα εγκεκριμένα/ εξουσιοδοτημένα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και είναι εδώ για να σώσουν ζωές. Είναι το κλειδί για το μονοπάτι της προσωπικής και παγκόσμιας θεραπείας.

Οι ηρωικές προσπάθειες των επαγγελματιών υγείας έχουν αποφέρει ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για την προστασία ολόκληρης της ανθρώπινης οικογένειας. Ο εμβολιασμός είναι μια πράξη αγάπης για όλους, ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους.

Ο εμβολιασμός λοιπόν μας βοηθά να προστατεύσουμε τους πιο ευπαθείς. Η επιλογή μας να εμβολιαστούμε επηρεάζει τους άλλους. Είναι μια ηθική ευθύνη, μια πράξη αγάπης για όλη την κοινότητα.

Είμαστε ενωμένοι, σε ολόκληρο τον κόσμο, για να προάγουμε και να υποστηρίξουμε τον εμβολιασμό για όλους. Σας ενθαρρύνω να ενεργήσετε με υπευθυνότητα, ως μέλη της μεγάλης ανθρώπινης οικογένειας, αναζητώντας και προστατεύοντας την ολοκληρωτική μας υγεία και τον καθολικό εμβολιασμό.

Η χορήγηση των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές είναι μια πράξη αγάπης. Και το να βοηθήσετε την πλειονότητα των ανθρώπων να το κάνουν, είναι μια πράξη αγάπης. Αγάπη για τον εαυτό μας, αγάπη για τις οικογένειες και τους φίλους μας και αγάπη για όλους τους λαούς. Η αγάπη είναι επίσης κοινωνική και πολιτική. Υπάρχει κοινωνική αγάπη και πολιτική αγάπη, είναι παγκόσμια, ξεχειλίζει πάντα από μικρές ατομικές χειρονομίες ικανές να μεταμορφώσουν και να βελτιώσουν τις κοινωνίες. Ο εμβολιασμός είναι ένας απλός αλλά ουσιαστικός τρόπος να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους. Προσεύχομαι στον Θεό να μπορέσει ο καθένας μας να κάνει τη δική του μικρή χειρονομία αγάπης. Όσο μικρή κι αν είναι, η αγάπη είναι πάντα μεγάλη. Μικρές χειρονομίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Θεός να σας ευλογεί.

Σας ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση