Γενικού ενδιαφέροντος

Για τον Έρανο Αγάπης 2008

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2008

Αγαπητοί αδελφοί

Αυτές τις μέρες (19, 20 και 21 Δεκεμβρίου) θα σας επισκεφτούν στο σπίτι σας ο παπάς της Ενορίας (στα όρια της οποίας κατοικείτε), μαζί με μια μικρή ομάδα Χριστιανών προκειμένου να σας θυμίσουν (κατανοείστε την ενόχληση) το χρέος όλων μας απέναντι στους αδελφούς-συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες ζωής (ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ).

 

Κάθε ενθύμηση, πολύ περισσότερο κάθε ενόχληση μπορεί να βγάλει από μέσα μας μια ποικιλία αντιδράσεων.

Μπορεί να εκνευριστούμε με τους «αδιάντροπους» παπάδες που τόσα κάνουν κι έχουν και το θράσος να μας ζητούν βοήθεια! Πιστέψτε το, ίσως έχετε μεγάλο μέρος δίκιου, αλλά δεν είναι ο παπάς που βρίσκεται μπροστά σας αυτός που… δικαιώνει την τοποθέτησή σας. Τώρα μπροστά σας είναι ο εφημέριός σας που τον ξέρετε και σας ξέρει. Του οποίου η καθημερινότητα εκδιπλώνεται κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια σας.

Έχετε δίκιο να εκνευρίζεστε από την ασυνέπεια κάποιων κληρικών. Είναι υγιής η αντίδραση, αφού θέλουμε ο πατέρας μας να έχει μια ποιότητα που θα μας κάνει υπερήφανους. Όμως και στην περίπτωση που ένας πατέρας είναι ασυνεπής στα καθήκοντά του, κανένας άνθρωπος δεν θα δικαιώνει τον γιό, που διαλαλεί στις πλατείες τα ελαττώματα του πατέρα του! Σ’ αυτό, όλοι συμφωνούμε.

Όλοι επίσης συμφωνούμε και ότι είναι αδιανόητη η «πολιτεία» μερικών κληρικών που θεωρητικά, ενώ αφιέρωσαν τον εαυτό τους στον Χριστό, και αποφάσισαν να ζήσουν με φτώχεια, αντί τούτου επιδίδονται σε “εμπορικές” ασχολίες και συναλλάσσονται χρηματιστηριακά! Ακόμα και για καλούς σκοπούς αν το κάνουν, δεν δικαιολογούνται, αφού «κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα».

Στα δικά μας όμως.

Συγχωρήστε μας την ενόχληση. Θα ’ρθούμε να ζητήσουμε την αυτοπροαίρετη βοήθειά σας για τους φτωχούς μας. Τους παλαιούς αλλά και τους… «νεοφτωχούς» που κάθε μέρα «γεννάει» η οικονομική κατάσταση που όλοι βιώνουμε.

Μπορείτε να την αρνηθείτε. Κανένας ψόγος. Κατανοητό.

Απλά εμείς θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι με τα χρήματα του Εράνου Αγάπης (που γίνεται με νόμιμη άδεια των δύο Νομαρχιών Άρτας και Πρέβεζας και που θεωρήθηκαν τα κουπόνια του από την Αστυνομία) θα γίνει κάλυψη αναγκών: στέγης, τροφής, ασθενειών (νοσηλείες-χειρουργεία) βοήθημα σπουδών. Θα γίνουν βοήθεια σε αδιέξοδα και απρόοπτα της ζωής πολλών συνανθρώπων μας. Θα γίνουν μια ήσυχη και αφανής υποστήριξη σε καταστάσεις απελπισίας πολλών.

Ο Χριστός ταύτισε τον εαυτό του με τους φτωχούς, τους γυμνούς, τους αρρώστους, τους φυλακισμένους. Ας μην Του πούμε ότι δεν Τον βλέπουμε και δεν Τον γνωρίζουμε. Κινδυνεύουμε να μας πει και Αυτός ότι δεν μας γνωρίζει.

Πρέπει να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ καλές γιορτές. Αυτή η “ζητιανιά” αυτόν τον στόχο έχει.

Και γι’ αυτό μας ενδιαφέρει. ΟΛΟΥΣ.

Λοιπόν.

ΟΛΟΙ μαζί για ΟΛΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση