Κατήχηση

Αυτό χρειάζεται η Εκκλησία σήμερα

Σκέψου μια ανύπαντρη μητέρα που πηγαίνει στην Εκκλησία της ενορίας της και λέει στον ιερέα που βρίσκεται εκεί: «Θέλω να βαπτίσω τον γιο μου», κι εκείνος της λέει: «Όχι, δεν μπορείς, γιατί δεν είσαι παντρεμένη…»

Ας έχουμε κατά νου ότι… Αυτή η μαμά είχε το θάρρος να συνεχίσει την εγκυμοσύνη μόνη της και τώρα που πηγαίνει στην Εκκλησία τι βρίσκει; Μια κλειδωμένη πόρτα! Και αφήνεται πάλι μόνη της…

Αν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι και με αυτή τη στάση, δεν θα κάνουμε το σωστό για τους ανθρώπους. Δεν θα τους κάνουμε ανθρώπους του Θεού. Θα τους σπρώξουμε να μισούν τον Θεό.

Ο Ιησούς δημιούργησε τα επτά μυστήρια κι εμείς με αυτού του είδους τη στάση δημιουργήσαμε ένα όγδοο: Το μυστήριο των ποιμαντικών εθίμων!

«ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ»

Χρειαζόμαστε αγίους χωρίς φωτοστέφανο. Χρειαζόμαστε αγίους με τζιν και αθλητικά παπούτσια.

Χρειαζόμαστε αγίους να πηγαίνουν σινεμά, να ακούν μουσική και να κάνουν ανοιχτή παρέα με φίλους.

Χρειαζόμαστε αγίους που θα βάζουν πρώτα απ΄ όλα τον Θεό και θα ξεχωρίζουν όχι από το στυλ, αλλά από την ποιότητα στο Πανεπιστήμιο.

Χρειαζόμαστε αγίους που βρίσκουν χρόνο να προσεύχονται κάθε μέρα και που ξέρουν πώς να ερωτεύονται και να αγαπούν την αγνότητα και την αγιότητα, και που θα καθαγιάζουν την αγνότητά τους.

Χρειαζόμαστε σύγχρονους αγίους, αγίους του 21ου αιώνα με πνευματικότητα ενσωματωμένη στην εποχή μας.

Χρειαζόμαστε αγίους που είναι αφοσιωμένοι στους φτωχούς και που υπηρετούν απαραίτητους κοινωνικούς ρυθμούς.

Χρειαζόμαστε αγίους που ζουν σ’ αυτόν τον κόσμο, που ξέρουν τι είναι αγιότητα και που δεν φοβούνται να ζήσουν στον κόσμο.

Χρειαζόμαστε αγίους που πίνουν κόκα κόλα και τρώνε χοτ ντογκ, που είναι χρήστες του διαδικτύου, που ακούν iPod.

Χρειαζόμαστε αγίους που αγαπούν την Ευχαριστία, αλλά και δεν “ντρέπονται” να πίνουν μπύρα ή να τρώνε πίτσα το Σαββατοκύριακο με φίλους.

Χρειαζόμαστε αγίους που τους αρέσει ο κινηματογράφος, το θέατρο, η μουσική, ο χορός, ο αθλητισμός.

Χρειαζόμαστε κοινωνικούς, ανοιχτούς, κανονικούς, φίλους, ευδιάθετους, συντρόφους αγίους.

Χρειαζόμαστε αγίους που βρίσκονται στον κόσμο και ξέρουν πώς να γευτούν τα αγνά και καλά πράγματα του κόσμου, χωρίς όμως να πιστεύουν ότι αυτά εξαντλούνται στα εγκόσμια.

Αυτοί πρέπει να είμαστε εμείς!!!

Θεματολογικές ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση