Κατήχηση

Αντί Προλόγου

«Έχουμε την ελπίδα για όλους τους χριστιανούς να βαθαίνουν τη σχέση τους με τον Ιησού, και όλοι μας να έχουμε αυτοπεποίθηση ώστε να μοιραζόμαστε το Ευαγγέλιο. Όλοι μας να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά Του να γίνουμε μαθητές Του, να ζήσουμε το Ευαγγέλιο, και μέρα τη μέρα, να αναζητούμε όλο και περισσότερο τη Βασιλεία του Θεού.

Στην καρδιά των προσευχών μας να βρίσκονται οι λέξεις που μας δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός: «Ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου, γεννηθήτω τό θέλημά σου».

Είναι αδύνατον να παραβλέψεις την μεταμορφωτική δύναμη της προσευχής του Κυρίου στη ζωή. Είναι μια προσευχή που δίνει τόσο θάρρος, ώστε να βρίσκεται στα χείλη των ετοιμοθάνατων και τόσο επικίνδυνη, ώστε να είναι απαγορευμένη στον κινηματογράφο.

Τόσο διάσημη ώστε να ψελίζεται κάθε ημέρα από δισεκατομμύρια ανθρώπους σε εκατοντάδες γλώσσες και ωστόσο, τόσο άμεση, ώστε να μας έλκει προσωπικά προς την αγάπη του Ιησού Χριστού.

Τόσο απλή που μπορεί να την θυμούνται μικρά παιδιά, και τόσο βαθιά που να στηρίξει μια ζωή προσευχής.

Όταν προσευχόμαστε με ειλικρίνεια και χαρά δεν υπάρχει εικόνα να περιγράψει τους τρόπους με τους οποίους ο Θεός μπορεί να μας χρησιμοποιήσει για την δόξα Του».

(Σκέψεις ενός αληθινού καλού Ποιμένα)

Σε ένα κόσμο όμως σαν τον σημερινό, κόσμο διανόησης και σκέψης, και η προσευχή είναι μια διανοητική λειτουργία!

Μέχρι να φτάσει να γίνει υπαρξιακή αναφορά στον Χριστό, «ὅλῃ ψυχῇ τε καί καρδίᾳ», είμαστε αναγκασμένοι να δεχόμαστε το «χείλεσι δοξάζω»!

Αυτό το μικρό βιβλιαράκι – (Συνέκδημος συνοδοιπόρος-συνταξιδιώτης δηλαδή) είναι μια προσπάθεια να έχει καθένας που θέλει να προσευχηθεί ευχερή και κατανοητή βοήθεια στον μεγάλο κόπο της προσευχής.

Θα είναι μεγάλη ευλογία και χαρά, αν βοηθηθεί κάποιος αδελφός μας να αγαπήσει την προσευχή και να την “περπατήσει” σε ένα κόσμο που «αντικατέστησε την προσευχή, με το σερφάρισμα και την ανάγνωση εφημερίδων».

Χρησιμοποιώντας τον Συνέκδημο παρακαλούμε να εύχεστε και για μας.

π. Θεοδόσιος

Θεματολογικές ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση