Κατήχηση

Η Αλήθεια σχετικά με την Πορνογραφία

Ο έφηβος, κατά μέσον όρο ηλικίας εκτίθεται για πρώτη φορά στην πορνογραφία στα 11 με 12. (Μεριμνήστε να βάλετε λογισμικό  ασφαλείας σε όλες τις συσκευές σας ώστε να προστατεύσετε τον γάμο και την οικογένεια σας)

Εκτέθηκα για πρώτη φορά στην πορνογραφία ως έφηβος σε ηλικία που ταιριάζει με τις στατιστικές, μιας και έχω διαβάσει ότι περίπου 95% των εφήβων θα δουν τολμηρό πορνό (είτε κατά λάθος είτε επίτηδες) τουλάχιστον κάποιες φορές πριν αποφοιτήσουν από το Λύκειο. Ότι και να είναι τα στατιστικά, η προφανής πραγματικότητα είναι ότι βρίσκεται παντού και έχει ΜΕΓΑΛΟ αντίκτυπο στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα νεαρά άτομα και κατ’επέκτασιν στους γάμους, το θέμα της πορνογραφίας.

 

Το πορνό είναι ένα πλέον αμφιλεγόμενο ζήτημα, διότι ορισμένοι άνθρωποι το βλέπουν ως σκέτο κακό, ενώ άλλοι το βλέπουν ως μία ακίνδυνη διασκέδαση ή ακόμα και ως μία χρήσιμη βοήθεια, ώστε να νοστιμεύσουν τα πράγματα στην σεξουαλική τους ζωή! Ασφαλώς δεν διατείνομαι τον ειδικό, αλλά θέλω εν συντομία να μοιραστώ τη δική μου ιστορία και μερικές γνώσεις που αποκόμισα στη πορεία ποιμαντικής φροντίδας ανθρώπων.

Αυτό που πρόκειται να μοιραστώ είναι ιδιαίτερα άβολο να το συζητήσω , αλλά βγαίνω εντελώς έξω από την βολή μου, και το κάνω ώστε να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους και να δυναμωθούν όσο δυνατόν περισσότεροι γάμοι.  Παρακάτω βρίσκονται τέσσερα από τα πιο επιβλαβή ψέματα που σχετίζονται με το πορνό.

Προτού πάω στη δική μου ιστορία, θα ήθελα να ξεκινήσω με το να μοιραστώ ποια πιστεύω ότι είναι τα «ψέματα» που αυτή η ιστορία της πορνογραφίας μας διδάσκει. Όσο περισσότερο βλέπουμε τέτοια θεάματα, τόσο περισσότερο αποδεχόμαστε αυτά τα ψέματα και σαμποτάρουμε τους εαυτούς μας και τους γάμους μας:

 

Πρώτο Ψέμα: Το πορνό δεν βλάπτει κανένα.   

Το σίγουρο είναι ότι θα βλάψει εσένα, όπως επίσης και την σημερινή ή τις τυχόν μελλοντικές σου σχέσεις! Στο Ευαγγέλιο, ο Ιησούς λέει, «Αν δεις μία γυναίκα με λάγνο τρόπο σημαίνει ότι διαπράττεις μοιχεία μαζί της στην καρδιά σου» (Ματθ. 5:28), δηλαδή το πορνό, από την φύση του, είναι μία πράξη απιστίας.  

 

Δεύτερο Ψέμα: Το πορνό είναι ακίνδυνη φαντασία.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους μορφής και ποιότητας «φαντασία», είναι ένας άμεσος εχθρός της πραγματικής σεξουαλικής σχέσης. Προγραμματίζει το μυαλό σου να αναλογιστεί το σεξ μόνο βιολογικά, ως μονάχα μία βιταλιστική πράξη, με δυνατότητα για πολλούς συντρόφους και δίχως αισθηματικό δέσιμο. Τελικώς καταλήγει να είναι ένας εχθρός της οικειότητας.

 

Τρίτο Ψέμα: Συνάπτοντας  ένα υγιή γάμο, με μία ελκυστική σύντροφο, θα απομακρυνθεί ο πειρασμός.

Μεγάλη απάτη. Το πορνό δεν σε εκπαιδεύει ώστε να ικανοποιηθείς από μία υγιή σχέση. Αντιθέτως διαστρεβλώνει το μυαλό σου, ώστε να μην είσαι ποτέ ικανοποιημένος, αφού θα είναι γεμάτο «στημένες» ψευδείς και ανύπαρκτες για την καθημερινότητα εικόνες.

 

Τέταρτο Ψέμα: Το πορνό είναι τόσο εθιστικό που δεν θα απελευθερωθώ ποτέ από αυτό.

Αυτό είναι ένα άλλης μορφής ψέμα εγωιστικής απογνώσεως…! Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να απελευθερωθείς, αλλά πρέπει να εμπιστευτείς τη δύναμη του Θεού αντί της δύναμης της δικής σου θέλησης, και να ζητήσεις βοήθεια από τον πνευματικό σου και τον ανθρωπό σου.

 

Ας μοιραστώ τώρα την ιστορία μου.

 Ως έφηβος, θα περνούσα ένα διαβολικό κύκλο του να βλέπω πορνό και ύστερα να αυτοϊκανοποιούμαι και να νοιώθω ένοχος και να μισώ τον εαυτό μου. Να προσπαθώ να απομακρύνομαι με όλη τη δύναμη της θέλησης μου, για όσο καιρό μπορούσα, αλλά ύστερα να επιστρέφω πάλι σε αυτό. Αυτό ξεκίνησε από το Λύκειο και συνεχίστηκε στο Κολλέγιο. Μερικές φορές υπήρξαν μεγάλα διαστήματα μεταξύ των «υποτροπών» μου, που μου έδωσαν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, να πιστεύω ότι το ξεπέρασα, αλλά ανακάλυπτα απελπισμένος ξανά και ξανά, ότι δεν το είχα ξεπεράσει.      

Τελικά, πίστεψα  και εγώ στον μύθο ότι μόλις παντρευτώ, θα γιατρευόταν από μόνο του, διότι έχοντας μία όμορφη σύζυγο  αυτόματα θα απομακρυνόταν ο πειρασμός, του να θέλω να βλέπω κάποια άλλη. Αλλά ο κρυφός και ντροπιαστικός κύκλος συνέχισε, ακόμα και όταν παντρεύτηκα τον έρωτα της ζωής μου, λίγο καιρό αφότου αποφοίτησα από το Κολλέγιο. Εκείνη κάποια μέρα βρήκε τα τεκμήρια στον οικιακό μας υπολογιστή και συγκλονίστηκε.  Είχα συντρίψει την εμπιστοσύνη της και ένοιωσα απελπιστικά ντροπιασμένος. Όσο οδυνηρή και αν ήταν η αποκάλυψη του μυστικού μου, ήταν αυτό που έπρεπε να συμβεί για να ξεκινήσει η θεραπευτική διαδικασία. Έπρεπε μόνο να είχα το κουράγιο να το εξομολογηθώ προτού πιαστώ.  Παρ’ όλα αυτά, το ότι πιάστηκα ήταν ένα δώρο Θεού, διότι όταν τα ψέματα βγαίνουν στο φως, παρόλο που κάτι τέτοιο πονάει στην αρχή, αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την θεραπεία!     

Αυτό συνέβη πριν από μία δεκαετία, και ευτυχώς, τόσο ο Θεός όσο και η γυναίκα, μου «απένειμαν χάρη», που με βοήθησε να λυτρωθώ. Χρειάστηκε να εμπιστευτώ τον Θεό και να ζητήσω την βοήθεια του πνευματικού μου και της γυναίκας μου, ώστε να θέσω σε εφαρμογή προφυλάξεις και ανάληψη ευθυνών και να εκπαιδεύσω ξανά την σκέψη μου, και σήμερα, είμαι πολύ ευγνώμων να ζω δίχως κρυφή ζωή, και η αισχύνη καθώς και ο σταθερός πειρασμός, να με διαβρώνουν!  

Αν το διαβάζετε και ζορίζεστε επί του παρόντος, δεν είστε μόνοι! Το πρώτο βήμα είναι να παραδεχτείτε ότι είναι λάθος και ότι θέλετε να το διορθώσετε. Μπορείτε να το ξεπεράσετε, μην το επιχειρήσετε όμως μόνοι. Υπάρχουν ορισμένες σπουδαίες πηγές να σας βοηθήσουν.

Επίσης, να λάβετε μέτρα για την προστασία της οικογένειας και του γάμου σας με την εγκατάσταση λογισμικού παρεμπόδισης πορνό στα κινητά και τους υπολογιστές.

Αν τα κάνετε όλα αυτά, θα ανακαλύψετε την καθοριστικής σημασίας υπόσχεση του Θεού στην επιστολή προς Ρωμαίους 12:2 που λέει: «Μην αντιγράφετε την σκέψη αυτού του κόσμου, αλλά να μεταμορφωθείτε από την ανακαίνιση του νου, και τότε θα ανακαλύψετε την θέληση του Θεού για σας, η οποία είναι καλή και ευχάριστη και τέλεια».

Dave Willis

*Προτεστάντης πάστορας της Εκκλησίας των Βαπτιστών στην Αμερική.

Συγγραφέας

Αφήστε μια απάντηση