Γενικού ενδιαφέροντος

Kirk Cameron: Η μεταστροφή μου

Μια στιγμή συνειδητοποίησης

 

Μεγάλωσα ως ένας αλαζονικός, αυτοδικαιούμενος άθεος του Χόλλυγουντ!

Δεν πήγαινα στην Εκκλησία, δεν πίστευα στην ύπαρξη του Θεού και την αρνιόμουν μέχρι που έγινα 17 χρονών. Τότε κάποιος με πήγε στην εκκλησία. Ήταν η περίοδος του πικ της επιτυχίας της σειράς “Growing Pains”, και ως εκ τούτου η δημοφιλία μου ήταν στο μέγιστο. Τα πάντα μου προσφερόταν στο πιάτο και οι άνθρωποι σου φέρονται σα να είσαι θεός!

Επέστρεψα από την Εκκλησία στο σπίτι μου με τόσα πολλά ερωτήματα που δεν μπορούσα να απαντήσω! Αναρωτιόμουν:

Πως δημιουργήθηκε το σύμπαν;

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον;

Υπάρχει κάποιο πραγματικό νόημα στον κόσμο πέραν της επιβίωσης του ισχυροτέρου; 

Ήταν πραγματική πρόκληση για το Εγώ μου να σκεφτώ τον ισχυρισμό του Χριστού πως μόνο Αυτός είναι Καλός, πως μόνο αυτός είναι ο Θεός και πως  εγώ είμαι ένας αμαρτωλός που έχω απεγνωσμένα την ανάγκη ενός Σωτήρα. Και όλα αυτά ερχόταν να ταιριάξουν απόλυτα με το γεγονός ότι ήμουν μέρος της έσχατης στατιστικής: 10 στους 10 ανθρώπους πεθαίνουν. 

Εκείνη τη στιγμή είμαι 18 χρόνων και εργάζομαι με παιδιά που πεθαίνουν από καρκίνο στα 6 ή τα 8 τους χρόνια. Και συλλαμβάνω τον εαυτό μου να βρίσκεται μέσα στο σπορ αυτοκίνητο μου, που κατείχα ήδη  από τα 17 μου, σταματημένος στην άκρη του δρόμου, και να σκέφτομαι το γεγονός ότι μια μέρα θα πεθάνω. Δεν ήθελα να πρέπει να απαντήσω σ’ αυτό. Κάτι είχε μεταβληθεί όσον αφορά τη στάση της καρδιάς μου προς τον Θεό.

Η καρδιά μου από γεμάτη περηφάνια και εγωισμό, που έβαζε τον εαυτό μου πάνω από όλα και εξέπεμπε γύρω της πως «Ει! Εγώ είμαι ο celebrity», ήρθε σε συναίσθηση και κατάλαβε με ταπείνωση ότι ο Θεός του σύμπαντος μπορεί ανά πάσα στιγμή να τερματίσει τη ζωή μου κι πως σ’ αυτή τη σχέση με τον Θεό δεν ήμουν εγώ ο celebrity.

Τελικά απλώς είπα στον εαυτό μου: «Ξέρεις κάτι; Θέλω να μάθω την αλήθεια. Όποιο κι αν είναι το τίμημα, θέλω να μάθω την αλήθεια. Θεέ, μίλησέ μου!».

Και το έκανε. Το έκανε μέσω του Ευαγγελίου. Το έκανε μέσω των λόγων του. Το έκανε μέσω φίλων. Το έκανε μέσω της εκκλησίας. Και το έκανε μεταμορφώνοντάς με εκ των έσω προς τα έξω.

 

Θεματολογικές ετικέτες

Συγγραφέας

Αφήστε μια απάντηση