Γενικού ενδιαφέροντος, Κατήχηση

«ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ»

Φίλος γιατρός μού έγραψε τις αντιρρήσεις του στο κείμενό μου «Οι μάσκες που σώζουν τα πρόσωπα». Οι σκέψεις του κινούνται στη γνωστή τραγική βάση άρνησης της μάσκας… στο ναό, λες και έχουμε δύο ζωές. Μία εντός ναού, μία εκτός ναού!

Και επιπλέον σαν νάμαστε και εμείς και ο Χριστός υπόδουλοι στο φαίνεσθαι. Όταν ο Χριστός φωνάζει απορρίπτοντας τα έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος (πιάτου), εστιάζοντας το βάρος της ποιότητας στα έσωθεν και μη φαινόμενα!

Μεταξύ των «επιχειρημάτων» για την μη μασκοφορία μνημονεύεται και «λόγος» γνωστού του προσώπου ότι «μας έβαλαν το βρακί μας στο στόμα μας»!! Ηχηρές μεγαλοστομίες για ηρωισμούς… του γλυκού νερού.

Συνημμένα η απάντηση στο εν λόγω γράμμα.

Πρέβεζα, 23 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητέ γιατρέ

Έλαβα το ηλεκτρονικό σου γράμμα και από χρέος ιερατικό κάθομαι να σου γράψω δυο λόγια.

Νομίζω είχες αρκετά χρόνια κοντά στο Γέροντα Μελέτιο και εξ αυτού θα έπρεπε να είσαι ελεύθερος από εγωκεντρικές ερμηνείες τού τύπου όλοι μάς κυνηγάνε! Άκουσες ποτέ τον Γέροντα να αποδέχεται κάτι τέτοιο; Δεν διάβασες το βιβλίο του για τον αντίχριστο; (επανεκδόθηκε αυτές τις μέρες). Δεν είδες την αδιαφορία του για τις ταυτότητες; Δεν κατάλαβες ότι τα εσωτερικά μολύνουν τον άνθρωπο και όχι τα εξωτερικά; Δεν τον συνάντησες αυτόν τον λόγο στη διδασκαλία του Χριστού; Από πότε τα τεχνικά θέματα έγιναν ουσία; Από την μία αποδέχεσαι ότι η μασκοφορία δεν προσκρούει σε κανένα δόγμα (!!;;) και από την άλλη λες ότι αποτελεί βλασφημία εναντίον της εικόνος του Θεού!! Η προσκύνηση της εικόνος των αγίων διαβαίνει στο πρωτότυπο… σιγά μην είναι οι άγιοι σαν τα μούτρα μας (που λέει ακόμα και ο Αρκάς!!)

Εσύ γιατρός εμπαίζεις την μάσκα προστασίας ως φίμωτρο; Γιατί τότε την φοράνε στα χειρουργεία οι συνάδελφοί σου; Μέχρι πότε θα φωνάζουμε ότι ο Χριστός δεν βλέπει εις πρόσωπον ανθρώπου; Ο βλακώδης ηθικισμός φανταζόμαστε ότι είναι κριτήριο του Θεού; Η πνευματική ζωή δεν είναι κοινωνική ευπρέπεια. Τον Σαμουήλ γοήτευσε η εντυπωσιακή παρουσία του Ελιάβ όχι τον Θεό. Ο Θεός αναπαυόταν σ’ έναν κοκκινοτρίχη πιτσιρίκο για την ευθύτητά του.

Φρίττεις με το «κρατάμε αποστάσεις» που είναι υγιειονομική εντολή, όπως αποστειρώνουμε τα οδοντιατρικά και χειρουργικά εργαλεία και το περιβάλλον των καρκινοπαθών στους καρκίνους αίματος. Ανακατεύεις τα άσχετα με την απόταξη του σατανά στο βάπτισμα και νομίζεις ότι οι συμβολισμοί είναι κυριολεξίες. Στ’ αλήθεια πιστεύεις ότι φεύγει κανείς μακρυά από τον διάβολο…  με τα χιλιόμετρα; Τοπικά χωρίζεται κάποιος από τον διάβολο; Με τέτοιες αντιλήψεις ο διάβολος θα κάνει… parties!

Κακά τα ψέματα, έχουμε ένα ζωώδη και ένα διαβολικό εαυτό με τους οποίους πρέπει να παλέψουμε και τους οποίους πρέπει να αποταχθούμε. Φυσικά ο διαβολικός είναι ο χειρότερος. Οι χειρότερες αμαρτίες είναι… πνευματικής φύσεως. Η ευχαρίστηση να κατηγορείς τους άλλους για οτιδήποτε. Να κάνεις το αφεντικό και τον ξερόλα. Να ειρωνεύεσαι. Να βλάπτεις και να χτυπάς τον άλλον πισώπλατα. Με μέγιστη ηδονή αμαρτίας την εξουσία (πάνω σ’ ο,τιδήποτε) και το μίσος. Αν τάχουμε και τα κάνουμε αυτά είμαστε αυτοδικαιωμένοι πουριτανοί που μπορεί νάμαστε κάθε μέρα στην Εκκλησία, αλλά ΜΑΛΛΟΝ είμαστε πλησιέστερα στην κόλαση απ’ ότι μια πόρνη. Αυτονόητο ότι είναι καλύτερα να μην είναι κανείς… ούτε το ένα… ούτε το άλλο!!!

«Θὲς χεῖρα ἐπὶ στόματί σου», αδελφέ μου και παρακάλεσε τον Χριστό να κολοβώσει για τους εκλεκτούς Του (που είναι οι φτωχοί και οι άγιοι) τις μέρες της ταλαιπωρίας όλων μας. Μη γελοιοποιείτε τον Χριστό με επιπόλαιες αφέλειες. Το βρακί του στο στόμα του το βάζει κανείς μόνος του!!! Ή το κεφάλι του μέσα στο βρακί του!;;

Τόν μή βλάπτοντα ἑαυτόν, οὐδείς δύναται βλάψαι, φώναζε προχθές ο άγ. Αντώνιος για να συνεχίσει: Ούτε εγώ σε ελεώ, ούτε ο Θεός, αν δεν ελεήσεις συ πρώτα τον εαυτό σου.

Ταύτα εν αγάπη και έτι ου προσθήσω.

Εύχου.

Θεοδόσιος ευχέτης σου.

Αφήστε μια απάντηση