Κατήχηση

Το Μυστήριο του Γάμου του Σ και της Μ

Στο Μυστήριο του Γάμου διαβάζουμε το θαύμα που έκανε ο Χριστός στον γάμο της Κανά που ήταν καλεσμένος, δημιουργώντας θαυμαστά κρασί από νερό, όταν το κρασί τους τελείωσε! ΓΙΑΤΙ; Για να μάθουμε ότι υπάρχουν δύο κρασιά: Το ανθρώπινο και το θεϊκό. Το ένα το φτιάχνουμε, το άλλο μάς το δίνει ο Χριστός! Τι μας δίνει; Το κρασί που μας μεθάει με νηφαλιότητα, όταν το ανθρώπινο κρασί μάς «χτυπάει» στο κεφάλι, όταν τελειώνει…

Ελπίζω, εύχομαι κα πιστεύω, αγαπητοί φίλοι, Σ και Μ, ότι μέσα στους συγγενείς και φίλους καλεσμένους σας, έχετε επίσης καλεσμένους και «δυο μυστηριώδεις ξένους»…!! Τον Χριστό και την Μητέρα Του… Αυτούς φυσικά τους καλέσατε ως συγκατοίκους σας και όχι ευκαιριακά συμμετέχοντας…

Αυτοί θα σας μάθουν ότι τώρα πλέον

δεν μπορείτε να λέτε: ΕΓΩ, αλλά ΕΜΕΙΣ,

δεν μπορείτε να λέτε: ΕΧΩ, αλλά ΕΧΟΥΜΕ,

δεν μπορείτε να λέτε: ΘΕΛΩ, αλλά ΘΕΛΟΥΜΕ.

Ο Χριστός μάς μαθαίνει ότι:

Όταν μιλάς αληθινά, αγαπάς

και όταν αγαπάς αληθινά,

δεν λάμπεις…, καίγεσαι…!

Γάμος για τους χριστιανούς είναι ο ηρωισμός της καθημερινότητας. Αψάδα και τρυφερότητα μαζί! Το να φεύγεις, από την εξάντληση στην φρεσκάδα! Το να ξεχνάς τον εαυτό σου χάριν του άλλου!

Η εγωκεντρική έγνοια για τον εαυτό μας είναι ο πρώτος σάκκος άμμου που πρέπει να πετάξουμε (μας λέει ο Χριστός) από το αερόστατο του σπιτιού μας, αν θέλουμε να ανέβει παραπάνω. Αν θέλουμε να «ξεκολλήσει». Αν θέλουμε να μη σέρνεται στις λάσπες, δηλαδή.

Τα δεξιά σας χέρια συναρμόστηκαν, και αυτό κάνει τον άλλο βοήθεια ομόνοιας και κοινότητας και «εμπόδιο» για αυτονομημένες ενέργειες. Και αυτό ακριβώς είναι το Μυστήριο για την Εκκλησία. Τώρα γίνατε «σιαμαίοι», αφού δεν έχετε βαθμό συγγένειας αλλά είστε ένα.

Πώς υλοποιείται όμως αυτό το Μυστήριο;

Με αγάπη, είναι η εύκολη (;) απάντηση! Τι θα πει όμως αγάπη;;

ΑΓΑΠΗ είναι η ήρεμη ελευθερία από το χάος των απαιτήσεων.

Όταν, στα χνάρια του τρόπου του Χριστού, αγαπάς τον άλλον γι’ αυτό που είναι… και όχι γι’ αυτό που νομίζεις, ή φοβάσαι ή ελπίζεις ή ψάχνεις ή περιμένεις ή θες τελικά να είναι…! Η αγάπη η υγιής δεν εξαφανίζει…, εξυγιαίνει. Όχι με επιβολή, αλλά με Σταυρική πρόταση.

Στους καυγάδες, που φυσικά θα υπάρξουν στη ζωή σας…, η αγάπη και όχι η γνώση του θέματος είναι η απάντηση! Το συναίσθημα, και όχι η λογική διαδικασία! Η έγνοια να συντηρείς «ζωντανή» την «φωτιά» της εστίας σας, και όχι να εγκαλείς τον άλλον ότι… δεν κουβαλάει ξύλα!!

Σ’ ένα σοβαρό βιβλίο, (αφού το χαμόγελο ταιριάζει πάντα στη σοβαρότητα) γράφεται ότι:

«Μπροστά στο Θεό, οι άγγελοι παίζουν Μπαχ.

Μεταξύ τους παίζουν Μότσαρτ»!!

Σε Σας, δυο μουσικούς, ευχόμαστε να αγαπάτε και τον Μότσαρτ και τον Μπαχ!

Να σας ευλογήσει ο Χριστός με μια μακριά χρονικά ζωή, που κάθε μέρα της θα σας γεμίζει χαρά για την επιλογή του καθενός για, και από, τον άλλον! Να σας δώσει παιδιά γερά ψυχοσωματικώς. Να σας ευλογήσει με την θέα και εγγονών. Να φτάσετε με χαρά στη Βασιλεία του Θεού. Και στους γονείς σας να δώσει την ειρήνη που γεννιέται από το βίωμα και την αίσθηση σιγουριάς για τον τρόπο πορείας της ζωής σας. Ο Χριστός να ευλογεί την ζωή σας, να σας δυναμώνει στα δύσκολα, να σας «χορταίνει» με την διαρκή παρουσία Του στη ζωή σας. ΑΜΗΝ.

Αφήστε μια απάντηση