Γενικού ενδιαφέροντος, Προτεινόμενα

Chastity

Η λέξη “αγνότητα”, με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται εκφοβιστική! Κάτι που πρέπει να απορρίψετε αμέσως! Είναι, ωστόσο, κάτι πολύ διαφορετικό από την αγαμία.

Σε μια εποχή που η θρησκεία βρίσκεται σε παρακμή στον δυτικό κόσμο και που συχνά φαίνεται ότι οι αισθήσεις έχουν ξεσαλώσει, γινόμενες ο κύριος ρυθμιστής των ανθρώπινων ενεργειών, ο Erik Varden δείχνει ότι η αγνότητα, η ελεύθερη από σωματικούς εγωισμούς κατεύθυνση των αισθήσεων, είναι μια αξιαγάπητη ιδιότητα, που επηρεάζει και ομορφαίνει την ανθρωπότητα ενοποιώντας την.

Οι όροι σεξουαλικότητα και ολότητα δείχνουν ότι το να είσαι σεξουαλικός σημαίνει να υπάρχεις σε μια κατάσταση ανολοκλήρωσης, που λαχταρά να αποκατασταθεί. Η ολότητα παραπέμπει σε μια θεραπευτική αγκαλιά που τόσο πολύ επιθυμούμε. Στη βιβλική γλώσσα, η αγνότητα είναι μια λειτουργία της απλότητας της όρασης (Διδασκαλία του Χριστού για την ποιότητα των ματιών. Ματθ. 6,22 – Λουκ. 11,34). Δεν μας διαλύουν πλέον τα πάθη και οι επιθυμίες μας, μάλιστα μπορούν να φτάσουν στην εκπλήρωσή τους. Το σώμα και το πνεύμα, το αρσενικό και το θηλυκό, η τάξη και η αταξία, το πάθος και ο θάνατος μπορούν να περάσουν από τη δημιουργική ένταση σε ένα νέο είδος ενοποιημένης ολότητας.

Το κείμενο του επισκόπου Erik Varden εμπλουτίζεται από ένα ευρύ φάσμα αναφορών στη Γραφή, τη λογοτεχνία, τη μουσική, τη ζωγραφική και τη γλυπτική.

 

Πίνακας περιεχομένων

 

Τι είναι ο άνθρωπος

Δημιουργήθηκε “κατ’ εικόνα;

Είσαι αυτό που φοράς;

Η ζωή έξω από την Εδέμ.

 

Εντάσεις

Σώμα και ψυχή

Άντρας και γυναίκα

Τάξη και αταξία

Έρωτας και θάνατος

Γάμος και παρθενία

Ελευθερία και Άσκηση

 

Διαπραγμάτευση του πάθους

Το κάλεσμα στην τελειότητα

Ανάπαυση στην αναταραχή

Να βλέπεις καθαρά

 

Στοχαστική ζωή

 

Αφήστε μια απάντηση