Κατήχηση

«Ε, όχι και κηρύγματα του Πάπα!»

Φτάνουν σε μας αρνητικά και απορριπτικά σχόλια ευσεβών φανατικών, που νομίζουν την απαγόρευση σκέψης ποιότητα πίστης! Τα σχόλια αφορούν το γεγονός ότι δημοσιεύουμε-αναρτούμε κείμενα διδασκαλίας του Πάπα ή άλλων χριστιανών με τους οποίους (ως μη ώφελε, και σκανδαλίζοντας τους εκτός Εκκλησίας!!) είμαστε (δαιμονικά) χωρισμένοι!

Σ’ όλα αυτά λέμε κι εμείς αυτό που είπε ο αββάς Παύλος ο απλούς όταν βρέθηκε μπροστά σε ένα γεγονός… “διαφοροποίησης”(!): Μά τόν Ἰησοῦν, οὐ μέλλει με!! Το ίδιο ακριβώς λέμε κι εμείς: Δεν είναι δικό μας θέμα το δαιμονικό έργο να θέλουμε να βάλουμε φράχτες στις ενέργειες του Πνεύματος του Θεού.

«Τό Πνεῦμα ὅπου θέλει πνεῖ» φωνάζουμε, αλλά επι της ουσίας δεν το πιστεύουμε! Θέλουμε να έχει… σύνορα! Νάναι μόνον σε μας. Ο Χριστός είναι δικός μας! Η απορία των σκεπτόμενων σε όλα αυτά είναι: Το ξέρει Αυτός; Συμφωνεί; Είστε σίγουροι;

Πολλές φορές όπως στο παρελθόν (Αριθμ. 11,28) «οἱ παρεστηκότες Μωσεῖ» λένε «κώλυσον» αυτούς! Ο «Μωϋσής» ο σημερινός όμως πρέπει ανεπίφθονα να απαιτήσει όπως και εκείνος ο αρχαίος: «Είθε να μπορούσε να κάνει κάποιος όλον τον λαό του Κυρίου προφήτες (Διδασκάλους δηλαδή) όταν ο Κύριος δώσει το Πνεῦμα του σ’ αυτούς». «Εἴθε ἐδόθη τό Πνεῦμα παντί τῷ λαῷ» όπως σχολιάζει ο Κύριλλος Αλεξανδρείας το περιστατικό! Κάποιοι όμως σαν μίζεροι εβραίοι, σαν τον Δαθάν και Αβειρών και τον Κορέ, “κατανίστανται ἐπί τήν συναγωγή Κυρίου».

Δεν έχουμε να ευχηθούμε κάτι σ’ αυτούς παρά μόνον καλύτερη τύχη από εκείνων των παλαιών…!!

Ο Χριστός θέλει πάντας ἀνθρώποις σωθῆναι. Το Πνεύμα του Κυρίου πνέει όπου θέλει και δεν γνωρίζουμε πόθεν έρχεται και πού υπάγει! Ο Κορνήλιος ήταν ειδωλολάτρης. Η χήρα του Ηλία επίσης. Ο Θεός είναι Θεός εκπλήξεων. Ας αφήσουμε τον εαυτό μας να εκπλαγεί. Η έκπληξη και η χαρά είναι οι δυνάμεις που ενεργοποιούν τον ψυχικό δυναμισμό να αποφασίσει να ακολουθήσει τον Χριστό «ὅπου ἄν ἀπέρχη…».

Θεματολογικές ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση