Συνέντευξη

Γιορτή μουσικής

ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

(Fête de la musique: όταν ο έπαινος είναι καλός)

 

Ελάτε μαζί με τον Antoine Auclair, έναν από τους μουσικούς του ποπ λατρευτικού συγκροτήματος Hopen, στη Γιορτή Μουσικής. Αυτό το καλοκαίρι, το χαρούμενο συγκρότημα θα διασχίσει τη Γαλλία, μεταφέροντας λατρεία στο ρυθμό της εμπνευσμένης ποπ μουσικής. Τα τέσσερα αδέρφια θα δώσουν επίσης συναυλία στο La Cigale στο Παρίσι στις 8 Νοεμβρίου 2023.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ[1]: Ποια είναι η ιστορία του συγκροτήματός σας;

Antoine Auclair: Η ιστορία μας είναι η συνάντηση δύο παθών: της μουσικής, που αποτελεί οικογενειακή παράδοση, και της πίστης που μας οδηγεί. Προερχόμαστε από μια οικογένεια μουσικών. Η μουσική αποτελούσε πάντα ένα μεγάλο μέρος της οικογενειακής μας ζωής. Χάρη στην Εκκλησία λανσάραμε το πρώτο μας άλμπουμ. Το συγκρότημα Glorious μας βοήθησε επίσης.

 

ΕΡ. Πιστεύετε ότι η μουσική ανυψώνει την ψυχή;

Απ. Ναι, φυσικά και το πιστεύω. Ο άνθρωπος έχει μια σχέση με τη μουσική και το ζήτημα της ομορφιάς παίζει ρόλο σε αυτό. Για μένα, η όμορφη μουσική είναι ευχάριστη και έχει επίδραση στους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία τι στυλ είναι, αρκεί να συνδέεται με τους ανθρώπους. Τα αδέρφια μου και εγώ ακούμε λίγο απ’ όλα. Προσωπικά, μου αρέσει η κλασική μουσική και η ποικιλία. Μας παρασύρουν πολλά διαφορετικά στυλ.

Το ταξίδι μας στη La Réunion εμπλούτισε το μουσικό μας λεξιλόγιο. Μέσα από τη λατρεία, χρησιμοποιούμε τη μουσική για να μεταφέρουμε τις προσευχές μας, με τον ίδιο τρόπο που ένας ζωγράφος χρησιμοποιεί τα χρώματα για να δείξει κάτι. Η μουσική είναι απλώς ένα μέσο. Σκέφτομαι επίσης το ζήτημα της ενότητας. Η προσευχή είναι ατομική, αλλά τραγουδάμε μαζί σε ένα πνεύμα ενότητας. Το σημαντικό είναι ότι αυτή η μουσική είναι προσιτή σε όλους, επειδή υπηρετεί τον λαό του Θεού.

ΕΡ. Πιστεύετε ότι η μουσική είναι ένα εργαλείο για τον ευαγγελισμό;

Απ. Ναι, επειδή προσεγγίζει τόσους πολλούς νέους ανθρώπους. Με εντυπωσιάζει ο αριθμός των ωρών που περνάει ένας νέος άνθρωπος ακούγοντας μουσική. Στις μέρες μας κατακλυζόμαστε από ήχους και βίντεο. Με το συγκρότημά μας Hopen, προσπαθούμε να προσθέσουμε μια μικρή φωνή. Είμαστε απλά όργανα. Λαμβάνουμε μαρτυρίες από ανθρώπους που βρίσκουν ή ξαναβρίσκουν την πίστη τους. Μερικές φορές σπουδαία πράγματα συμβαίνουν σε οικογένειες, με νέους ανθρώπους που επαναφέρουν τους γονείς τους στην πίστη μέσω της μουσικής. Η αδελφοσύνη, η χαρά που βιώνεται κατά τη διάρκεια των συναυλιών, όλα αυτά φέρνουν τους ανθρώπους κοντά.

 

 

[1] Ηλεκτρονικό περιοδικό με τίτλο Aleteia (Αλήθεια)

Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό Aleteia

 

Συγγραφέας

Αφήστε μια απάντηση