Κατήχηση

Η μαρτυρία ενός Αμερικανού

Λισαβόνα 2023

Ενώπιον του Πάπα και χιλιάδων νέων ανθρώπων

Το όνομά του είναι Caleb και είναι 29 ετών.

Υπάρχουν στιγμές που αναπολώ τα νεανικά μου χρόνια και νιώθω έναν βαθύ πόνο, αλλά παραδόξως ταυτόχρονα και μια μεγάλη χαρά! Η πραγματικότητα της ζωής μου είναι ότι είμαι ένα από τα χαμένα πρόβατα που ο Ιησούς ήρθε εσπευσμένα να αναζητήσει!

Μεγάλωσα σε ένα εντελώς διαλυμένο σπιτικό, με έναν πατέρα που δεν είχε συνειδητοποιήσει καθόλου την αξία ή την ταυτότητά του, ούτε φυσικά τον Χριστό, και ήταν ο ίδιος σοβαρά διαλυμένος. Ως αποτέλεσμα των πληγών του, τραυμάτιζε και άλλους. Μία από τις αποδράσεις μου από την απαράδεκτη ζωή στο πατρικό σπίτι ήταν να βρίσκομαι στην Εκκλησία! Πάντα ένιωθα ότι ήταν το σπίτι μου, μακριά από το σπίτι μου! Μεγάλωσα σε διάφορες διαφορετικές χριστιανικές παραδόσεις, αλλά πάντα είχα μια επιθυμία μέσα στην ψυχή μου για κάτι περισσότερο. Ήθελα αυτή τη συνάντηση με τον Ιησού, που όλοι γύρω μου είχαν, αλλά δεν είχα ακόμη βιώσει εγώ ο ίδιος. Δεν γνώριζα τότε ότι όλο αυτό το διάστημα, Εκείνος ήταν δίπλα μου.

Πλησιάζοντας στην αποφοίτησή μου από το λύκειο, οι γονείς μου πέρασαν ένα φρικτό διαζύγιο και ο κόσμος μου βγήκε εκτός ελέγχου, εκτροχιάστηκε! Βυθίστηκα βαθιά στην κατάθλιψη, πάλεψα με αυτοτραυματισμούς, έγινα ναρκομανής και είχα την επιθυμία να βάλω τέλος στη ζωή μου. Άφησα τον πόνο μου να με οδηγήσει στο να αγκαλιάσω τις εγωιστικές μου επιθυμίες. Όλα όσα είχα γνωρίσει είχαν χαθεί και δεν είχα καμία αίσθηση κατεύθυνσης. Το μυαλό μου ήταν βυθισμένο σε ένα τόσο σκοτεινό χάος από όλο τον πόνο και έψαχνα έναν λόγο για να ζήσω. Ο Κύριος άκουσε τις κραυγές μου από τον λάκκο στον οποίο βρισκόμουν και μου έστειλε το πιο όμορφο δώρο. Εκείνη που τελικά θα γινόταν η γυναίκα μου.

Μόλις γνώρισα τη γυναίκα μου, βρήκα έναν λόγο να ζω και μια επιθυμία να μεγαλώνω στην πίστη μου. Ήθελα την πίστη που είχε εκείνη για τον Ιησού, αλλά παλεύοντας με τα φαντάσματα του παρελθόντος μου, αυτό μου φαινόταν πάντα ανέφικτο. Αφού βγαίναμε για λίγο καιρό, χωρίσαμε για ένα διάστημα και ήρθα αντιμέτωπος με μια επιλογή που έπρεπε να κάνω. Μπορούσα, είτε να επιτρέψω στον Ιησού να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο της ζωής μου, είτε να επιστρέψω στις παλιές μου συνήθειες. Με τη Χάρη Του, συνέχισα να Τον ακολουθώ. Καθώς έκανα τη μαθητεία μου σε ένα κατάστημα τατουάζ, είδα τον πόνο εκείνων που είχαν ξεχαστεί από την κοινωνία, και εκεί είδα αυτό που ήταν πραγματικά ο Ιησούς, γενόμενος άνθρωπος.

Μετά από μακρά θεραπεία, η σύζυγός μου και εγώ τα ξαναβρήκαμε και παντρευτήκαμε. Ασχοληθήκαμε έντονα με την Εκκλησία μας και μου ανατέθηκε να μεταδώσω την πίστη στους μαθητές, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν καταλάβαινα την πληρότητα της πίστης. Άρχισα να ερευνώ την πρώιμη Εκκλησία τόσο σε Βιβλικές όσο και σε ιστορικές πηγές. Για να μην τα πολυλογώ, ήταν το μήνυμα από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο στους στίχους 40-70 του 6ου κεφαλαίου όπου ο Ιησούς παραδίδει στους χριστιανούς την Ευχαριστία, που με έφερε στο όντως σπίτι μου και σε πλήρη κοινωνία με την Καθολική Εκκλησία.

Συνειδητοποίησα ότι η πατρική πληγή που κουβαλούσα, με έκανε να έχω μια κρίση ταυτότητας, αλλά αφού αγκάλιασα την ταυτότητα που μου έδωσε ο Επουράνιος Πατέρας μου, οι πληγές που είχα άρχισαν τελικά να επουλώνονται. Η πλήρης ένωση με τον Ιησού στη Θεία Ευχαριστία είναι αυτό που έφερε θεραπεία στην ψυχή μου. Αφού δοκίμασα όλα όσα έχει να μου προσφέρει αυτός ο κόσμος, συνειδητοποίησα ότι Αυτός, ο Ιησούς Χριστός, είναι ο μόνος που με έχει πραγματικά καλύψει, γιατρέψει και ικανοποιήσει.

Πηγή: The Zenit Project

Συγγραφέας

Αφήστε μια απάντηση