Κατήχηση

Ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου κατά την Πασχαλινή Αγρυπνία

“Οι γυναίκες φέρνουν μύρα στον τάφο, αλλά φοβούνται ότι το ταξίδι τους είναι μάταιο, αφού μια μεγάλη πέτρα εμποδίζει την είσοδο στον τάφο. Το ταξίδι αυτών των γυναικών είναι επίσης δικό μας ταξίδι. Μερικές φορές, φαίνεται ότι όλα οδηγούν μπροστά σε μια πέτρα […]

Φαίνεται ότι τα βήματα που κάνουμε δεν μας οδηγούν ποτέ στο στόχο. Μπορεί να μπουμε στον πειρασμό να σκεφτούμε ότι οι ατελέσφορες ελπίδες είναι ο θλιβερός νόμος της ζωής. Σήμερα όμως βλέπουμε ότι το ταξίδι μας δεν είναι μάταιο. Δεν τελειώνει μπροστά στην ταφόπλακα. Μια μόνη φράση εκπλήσσει τις γυναίκες και αλλάζει την ιστορία: «Γιατί αναζητάτε το ζωντανό ανάμεσα στους νεκρούς;». Γιατί νομίζετε ότι όλα είναι χωρίς ελπίδα, ότι κανείς δεν μπορεί να σηκώσει τις δικές σας ταφόπλακες; Γιατί παραδίνεστε στην παραίτηση και αποτυχία; Το Πάσχα είναι η γιορτή των πλακών που απομακρύνθηκαν, των βράχων που σπρώχθηκαν στην άκρη. Ο Θεός αφαιρεί ακόμη και τις σκληρότερες πέτρες πάνω στις οποίες συντρίβονται οι ελπίδες και οι προσδοκίες μας.”

“Μη φοβάστε λοιπόν: Ο Κύριος αγαπά τη ζωή σας, ακόμη και όταν φοβάστε να τη δείτε κατάματα και να τη πάρετε στα χέρια σας.”

 “Ας αναρωτηθούμε: Στη ζωή μου, προς τα πού βαδίζω; Μερικές φορές πηγαίνουμε μόνο προς την κατεύθυνση των προβλημάτων μας, που είναι πολλά, και απευθυνόμαστε στον Κύριο μόνο για βοήθεια. Αλλά τότε, είναι δικές μας ανάγκες, όχι ο Ιησούς, που καθοδηγούν τα βήματά μας. Συνεχίζουμε να αναζητούμε τον Ζώντα μεταξύ των νεκρών”

Αφήστε μια απάντηση