Προσευχή

Προσευχή στο νεογέννητο Χριστο

Κυριε Ιησού Χριστέ,

Αν για μας η εμπειρία της παιδικής (σου) ηλικίας  είναι τόσο δύσκολη, δεν είναι το ίδιο για σένα, Υιέ του Θεού.

Αν εμείς σκοντάφτουμε στον δρόμο που οδηγεί σε κοινωνία μαζί σου εξαιτίας της σμικρότητάς σου, εσύ μπορείς να μετακινήσεις όλα τα εμπόδια που δεν μας αφήνουν να το κάνουμε αυτό.

Ξέρουμε ότι εσύ δεν θα ησυχάσεις ώσπου να μας βρεις καθ’ ομοιότητα μαζί σου και μ’ αυτή την (ίδια) σμικρότητα.

Επίτρεψέ μας σήμερα, Υιέ του Θεού, να περιοριστούμε ακριβώς στην καρδιά σου. Δώσε μας να μπορούμε να μην υπολογίζουμε τον εαυτό μας μεγάλον στις εμπειρίες μας.

Αντίθετα δώσε μας να γίνουμε μικροί όπως εσύ, έτσι ώστε να μπορούμε να περιοριστούμε κοντά σ’ εσένα και να λάβουμε από εσένα άφθονη ταπεινοσύνη και πραότητα.

Μη μας στερήσεις την αποκάλυψή σου, την επιφάνεια της παιδικότητάς σου στις καρδιές μας, ώστε μ’ αυτήν να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε όλη την υπεροψία και όλη την αλαζονεία μας.

Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη … να αποκαλύψεις εσύ μέσα μας την απλότητά σου, περιορίζοντας εμάς, και στην πραγματικότητα την Εκκλησία και ολόκληρο τον κόσμο, σ’ εσένα. Ο κόσμος μας είναι καταπονημένος και εξαντλημένος, γιατί καθένας προσπαθεί να δει ποιος είναι ο μεγαλύτερος.

Υπάρχει ένας ανελέητος ανταγωνισμός ανάμεσα σε κυβερνήσεις, εκκλησίες, λαούς, μέσα σε οικογένειες, ανάμεσα σε ενορίες :

Ποιος από μας είναι ο μεγαλύτερος ; Ο κόσμος σαπίζει από επώδυνες πληγές εξαιτίας αυτής της βαριάς αρρώστιας :

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ; Αλλά σήμερα βρήκαμε σ’ εσένα, Υιέ του Θεού, το μόνο μας φάρμακο.

Εμείς, κι ο κόσμος ολόκληρος, δεν θα βρούμε σωτηρία ή ειρήνη εκτός αν πάμε πίσω να σεσυναντήσουμε και πάλι στη φάτνη της Βηθλεέμ. Αμήν.

Αφήστε μια απάντηση