Προσευχή

Προσευχή στο Πνεύμα το Άγιο

Κύριε Ιησού Χριστέ,

Συ πριν αναληφθείς υποσχέθηκες να στείλεις το Πνεύμα το Άγιο, στην ύπαρξη, τις ψυχές και τα σώματα δηλαδή, των αποστόλων και μαθητών Σου, ώστε να συνειδητοποιήσουν τον τρόπο συνέχισης του έργου που Συ άρχισες και να αποκτήσουν εσωτερική αγιότητα και δύναμη γι’ αυτό.

Αξίωσε και μας, Κύριε, μιας τέτοιας δωρεάς, που θα μας στηρίξει στην απόφαση και θα μας βοηθήσει στην απόκτηση του αγιασμού μας, που είναι το θέλημά Σου.

Δώσε μας:

– Πνεύμα Σοφίας, για να αξιολογούμε σωστά την ζωή·

– Πνεύμα σύνεσης, για διάκριση των σωστών επιλογών και αποφάσεων·

– Πνεύμα διδακτικό, για θυσιαστική συνεισφορά στους αδελφούς μας·

– Πνεύμα καρτερίας, για άρση του όποιου σταυρού μας και υπέρβασης των εμποδίων της σωτηρίας μας·

– Πνεύμα γνώσεως, για μια ουσιαστική αυτογνωσία και μια ήρεμη και σαφή γνώση, της πίστης της Εκκλησίας Σου για Σένα.

Βοήθησέ μας, Κύριε, να μη περιμένουμε, με την αυταπάτη “διευκολυντικής απάθειας» το Πνεύμα Σου ούτε και να περιμένουμε την αλλαγή μας, μηχανικά, αλλά με αποφασιστικό δυναμισμό, κάθε θυσίας από μέρους μας, προκειμένου να γίνει η καρδιά μας προσφερόμενη κατοικία γι’ Αυτό.

Έλα, Πνεύμα Άγιο, Κύριε του Φωτός, γέμισε τις καρδιές μας, κατασκηνώνοντας μονίμως σ’ αυτές, με την “φωτιά” της Θείας Αγάπης.

Έλα, Συ, Φως όλων όσων όντως ζουν, διείσδυσε στο βάθος και της δικής μας καρδιάς και φώτισέ την, ενισχύοντάς μας στον κόπο του καθαρισμού της. Έλα, Συ Πατέρα των φτωχών, και δώσε μας θησαυρούς που αντέχουν στη δοκιμασία του Φωτός και δώσε μας την δύναμη να απορρίψουμε ό,τι μας χωρίζει από την αγάπη Σου και το Φως Σου.

Εμφύτευσε στην ψυχή μας την παιδική αγάπη για τον Θεό Πατέρα μας και βοήθησέ μας να αυξήσουμε την αδελφική αγάπη, που είναι η απαρχή της ουσιαστικής υπαρξιακής αλλαγής μας, και “απόκτηση” της όντως Ζωής. Αμήν.-

 

Θεματολογικές ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση