Προσευχή

ΠΡΟΣΕΥΧΗ Π. ΙΩΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Κύριε Ιησού, γνωρίζεις πολύ καλά πόσο μεγάλη είναι στην εποχή που ζούμε η ανάγκη του βλέμματός Σου, της φωνής Σου. Γνωρίζεις ότι ένα μόνο βλέμμα Σου μπορεί να αναστατώσει τις ψυχές μας και η φωνή Σου μπορεί να μας βγάλει από την ακαθαρσία της ζωής μας! Το γνωρίζεις καλύτερα από μας, ότι η παρουσία Σου είναι απαραίτητη στη γενιά αυτή, που δεν γνωρίζει την αγάπη Σου, τον λόγο Σου.

Σε παρακαλούμε όχι για να δούμε το πρόσωπό Σου, όπως το είδαν οι Γαλιλαίοι, ούτε για να χαρούμε τη χαρά των ματιών Σου, ούτε με τον τρελό εγωισμό να Σε νικήσουμε με την παράκλησή μας. Δεν ζητάμε να σε δούμε με τη δόξα της δεύτερης φανέρωσής Σου, ούτε να ακούσουμε τις σάλπιγγες των αγγέλων και όλη την άλλη λειτουργία της τελευταίας ημέρας του κόσμου, της Δευτέρας Παρουσίας Σου, ούτε ζητάμε τη λάμψη του προσώπου την ώρα της Μεταμόρφωσής Σου -το ξέρεις, είμαστε τόσο μικροί για να έχουμε μια τέτοια απαίτηση.

Εσένα θέλουμε πάνω απ’ όλα, γυμνό από τα μεγαλεία Σου αυτά. Μόνο εσένα θέλουμε· όχι τη μορφή Σου -δεν είμαστε άξιοι. Θέλουμε το πληγωμένο Σώμα Σου, με το ένδυμα του κηπουρού, όπως Σε είδε η Μαρία. Του οδοιπόρου, όπως Σε είδαν ο Λουκάς και ο Κλεόπας. Του επαίτη ψαρά, όπως Σε είδαν οι επτά ψαράδες Απόστολοι.

Θέλουμε να μας δουν τα μάτια Σου εκείνα, που διαπερνούν τη σάρκα μας, να ακούσουμε τα λόγια Σου εκείνα, που θεραπεύουν την πληγωμένη ψυχή μας. Αυτά τα μάτια, που ματώνουν την ψυχή σαν πέφτουν πάνω της. Αυτά τα λόγια, που της μιλούν με τόση τρυφερότητα! Θέλουμε να ακούσουμε τη φωνή Σου, που ταράσσει τους δαίμονες και μαγεύει τα παιδιά!

Αυτό το εσωτερικό θαύμα θέλουμε όχι τα άλλα τα εξωτερικά…».

Θεματολογικές ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση